Interventies

Is er sprake van burn-out of van (overmatige) stress? Dat maakt verschil voor de te volgen behandeling. Daarom start een Burn inn behandelprogramma met het bepalen van het stressniveau. Aan de hand van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst wordt een betrouwbare indicatie gegeven van de mate van stress of burn-out klachten. Zo kan onderbouwd worden gekozen voor het best passende behandelprogramma.

Interventies voor overmatige (werk)stress

Indien uit de Stress Level Scan blijkt dat er alleen sprake is van overmatige (werk)stress kan één van de volgende interventies geadviseerd worden.

 • Groepstraining Persoonlijke Stressbestendigheid
  Leef en werk in evenwicht. In deze groepstraining staat jouw persoonlijke balans centraal. Je ontdekt wat jou stress oplevert, kunt energievreters sneller signaleren en gaat daar beter mee om. De groepstraining bestaat uit een online kick-off, 1 bijeenkomst van 2 dagen en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Klik hier voor meer informatie.
 • Stress coaching
  Tijdens het Stress Coaching programma ga je tijdens 6, 9 of 12 individuele sessies met een ervaren stress coach op zoek naar de oorzaken van jouw (werk)stress. Iedereen ervaart stress namelijk anders. Waarbij de één zich suf strest, heeft de ander nergens last van. Het is dus van belang om te begrijpen waar jouw stressreacties vandaan komen én hoe je daar goed mee om kunt gaan. Stress coaching helpt je daarbij.
 • Stress coaching & Lifestyle Advies
  Je hebt last van (werk)stress, waardoor bewegen en gezond eten er vaak bij inschieten. Je hebt simpelweg geen tijd of puf meer om te koken en sporten. Maar juist om stress de baas te worden is herstel, voeding en beweging cruciaal. Daarom ga je tijdens het Stress Coaching & Lifestyle programma aan de slag met persoonlijke ontwikkeling, voeding én beweging. Je leert ongezonde leef- en denkpatronen doorbreken, zodat je weer vitaal en zonder (ongezonde) stress in het leven staat. Dit doe je met behulp van een persoonlijk begeleidingsteam bestaande uit een stress coach, voedingscoach en beweegcoach.
 • Terugvalpreventie: De burn-out voorbij
  Heb je eerder een burn-out gehad, maar ben je bang in dezelfde valkuilen te stappen? In het terugvalpreventie programma bouw je samen met deelgenoten aan je nieuwe leven. Je beleeft acht unieke ervaringen die je helpen om in je kracht te komen en terugval te voorkomen.

Interventies voor een burn-out

Wanneer de uitkomsten van de Stress Level Scan duiden op een zware overbelasting en er sprake is van burn-out, adviseren we het integraal jaarprogramma.

Burn inn biedt een integraal jaarprogramma met een combinatie van behandelvormen. Dat betekent aandacht voor voeding, beweging, herstelmomenten, mind-set, relaties en zinvol leven. Groepsinterventies worden afgewisseld met individuele coaching sessies en online ondersteuning. Naast de lichamelijke en geestelijke toestand houden we ook rekening met de levens- en loopbaanfase waarin iemand zich bevindt. We bieden een specifiek programmaonderdeel voor de inner circle (partner, gezin, familie, huisgenoten, leidinggevende en/of collega’s). Onze werkwijze is medicatievrij.

contact

Wil je meer informatie over de verschillende programma's van Burn inn of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.