Succesfactoren

Tijdens een burn-out is er verminderde activiteit van de hersenen. Een deel van de hersenen heeft letterlijk pauze genomen. Mensen met een burn-out voelen zich opgebrand en hebben geen energie en motivatie voor ‘normale’ bezigheden privé (thuis) en zakelijk (werk).

De oorzaak ligt in een chronische, emotionele overbelasting waardoor zich een breed scala aan fysieke en mentale problemen ontwikkelen. De overbelasting ontstaat door tegennatuurlijk geconditioneerd gedrag. Langdurig denken en handelen op een manier die niet aansluit bij het gevoel (emotie) en verstand maakt dat mensen langzaam opbranden.

De Burn inn methodiek heeft als doel snel, gericht en duurzaam herstel na een burn-out. Met een betrouwbare diagnose en een compleet programma bieden we de best mogelijke behandeling voor burn-out.

 • Betrouwbare Stress Level Scan
  Een betrouwbare diagnose is de basis van onze aanpak. Hiervoor doen we uitgebreid onderzoek. We kijken niet alleen naar hoe je je mentaal voelt, maar meten ook je lichamelijke gezondheid. De uitkomsten zorgen voor een behandprogramma met gerichte aandacht voor de onderliggende problematiek. Burn-out is niet het probleem, maar iets wat daaraan ten grondslag aan ligt; zingeving, eerder gemaakte keuzes en/of rouw.

 • Direct starten
  Stress en burn-out gaan niet vanzelf over. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het nemen van alleen maar rust geen enkel positief effect teweegbrengt. Wanneer er sprake is van stress of burn-out, is het van cruciaal belang dat er zo snel mogelijk gestart wordt met een passend behandelprogramma. De juiste behandeling zorgt voor effectief en duurzaam herstel, de deelnemer wordt een betere versie van zichzelf!

 • Integraal programma met meerdere behandelvormen
  Burn inn biedt een integraal programma met een combinatie van begeleidingsvormen. Dat betekent aandacht voor voeding, beweging, herstelmomenten, mind-set, relaties en zinvol leven. Groepsinterventies worden afgewisseld met individuele coaching sessies en online ondersteuning. Naast de lichamelijke en geestelijke toestand houden we ook rekening met de levens- en loopbaanfase waarin iemand zich bevindt. We bieden specifieke programmaonderdelen voor de inner circle (partner, gezin, familie, huisgenoten, leidinggevende en/of collega’s). Onze werkwijze is medicatievrij.

 • Persoonlijke aanpak
  Iedere deelnemer heeft een ‘eigen’ begeleidingsteam bestaande uit een casemanager, een burn-outcoach  en afhankelijk van het persoonlijke behandelprogramma, één of meerdere specialisten. De behandeling biedt gerichte aandacht voor de persoonlijke problematiek.

 • Meten = weten
  Duurzaam herstel en een succesvolle re-integratie zijn het doel van de Burn inn methodiek. Met fysiek onderzoek, multidisciplinaire metingen en een uitgebreide vragenlijst brengen we de fysieke en mentale mate van stress- en burn-out in kaart. Op basis van deze metingen worden de persoonlijke accenten in het behandelprogramma aangebracht. Gedurende het programma maken we met vervolgmetingen de vooruitgang inzichtelijk en kunnen we indien nodig het programma bijstellen. Na afloop van het programma stellen we op een objectieve wijze vast of de burn-out is verholpen.

 • Locatie
  Voor de driedaagse groepstraining is gekozen voor een rustgevende omgeving. Onze groepsaccomodatie bevindt zich aan de rand van het bos en biedt ruimte om te genieten van rust en natuur. Iedere deelnemer heeft de beschikking over een luxe kamer met eigen sanitair. In het restaurant wordt dagelijks gezorgd voor lekkere en voedzame maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen. Een perfecte omgeving met een hoogwaardig "thuisgevoel" voor onthaasten en persoonlijke ontwikkeling in groepsverband. De andere coachingsessies vinden plaats op onze eigen vestiging in Zaltbommel.

 • Nazorg en terugvalpreventie
  De eerste twee fases van de behandeling zijn gericht op herstel en groei. In de daaropvolgende zes maanden (fase 3) blijft Burn inn meelopen tijdens de volledige terugkeer in privé en werk. In deze nazorg en terugvalpreventie centraal. Het doel is volledig ‘op eigen benen staan’ en het beschikbaar hebben en houden van (persoonlijke) hulpbronnen: persoonlijk contact casemanager en het buddyprogramma (intervisieprogramma). Via twee workshops en het online programma blijven we deelnemers voeden met kennis en inspiratie rondom vitaal werken en leven.

 • Privacy
  Burn inn heeft privacy hoog in het vaandel staan en houdt zich aan alle wet- en regelgeving op het vlak van privacy en geheimhouding, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op het moment dat je gegevens gedeeld worden met andere personen, zal Burn inn specifiek om toestemming vragen.

  Burn inn verwerkt gegevens in het kader van het herstelprogramma. Hierbij verzamelt Burn inn gegevens over de mentale en fysieke gezondheid met het doel klachten te behandelen en te begeleiden tijdens herstel en groei. Ook kan het zijn dat je op basis van de uitkomst van de onderzoeken wordt doorverwezen naar je huisarts. Je persoonsgegevens en medische gegevens worden, alleen met toestemming, gedeeld met zorgverleners die tot geheimhouding zijn verplicht. Daarmee wordt de vertrouwelijkheid van gegevens gewaarborgd.

  Burn inn deelt jouw gegevens ook met Schouten Research B.V. en Erasmus Medisch Centrum om haar behandelmethodiek en inzichten in de beroepsziekte burn-out beter te begrijpen en beter te kunnen behandelen. Het delen van jouw gegevens vindt uitsluitend plaats in het kader van dit medisch wetenschappelijk onderzoek en je gegevens zijn geanonimiseerd om jouw privacy te waarborgen.

  Meer informatie over privacy? Bekijk ons privacy reglement.