In 5 stappen naar herstel van een burn-out

De Burn inn aanpak voor een burn-out

Het burn-out programma van Burn inn werkt in 5 stappen naar een duurzaam herstel.

We geven gericht aandacht aan de persoonlijke problematiek. Iedere deelnemer heeft een 'eigen' begeleidingsteam bestaande uit een casemanager, burn-out coach en afhankelijk van het behandelprogramma één of meerdere specialisten.

Voor het gehele programma staat een periode van een jaar. Hiervan zijn de eerste 3 maanden het meest intensief. Daarna bouwen we aan de groei van de deelnemer en in de laatste 6 maanden gaan we aan de slag met terugvalpreventie. Het programma bestaat uit meerdere onderdelen. Deze kun je hier uitgebreid lezen.

1. Vrijblijvend contact

Het vermoeden van een burn-out? Tijdens een vrijblijvend telefonisch contact verkennen we de situatie. We leggen uit hoe wij kunnen helpen en geven praktische oplossingen voor de eerste stappen naar herstel. Dit gesprek is kosteloos. Aan het eind van het gesprek kan er gekozen worden voor de stress- en burn-out  scan.

2. Advies

De scan biedt inzicht in de mate van ervaren stressklachten. Hiervoor maken we gebruik van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst. Op basis van de uitkomst en het gesprek met onze adviseur ontvang je in een persoonlijk gesprek een gericht advies. Dat kan een programma bij Burn inn zijn, maar dat hoeft niet. Als er vermoeden is dat er meer aan de hand is, verwijzen we door.

3. Herstel

Het programma biedt een stevig fundament voor een gedegen en duurzaam herstel. De deelnemer gaat aan de slag met een combinatie van groepsinterventies, individuele coaching en voeding. Het doel: bewustwording en hoofd, hart en lichaam weer met elkaar in balans brengen. De deelnemer leert over de oorzaken van een burn-out en zijn eigen rol daarin.

We kijken niet alleen naar hoe de deelnemer zich mentaal voelt, maar meten ook de lichamelijke gezondheid. Dit is de 0-meting. Gedurende het programma volgen tussenmetingen en een eindmeting. Zo maken we het herstel en de groei objectief inzichtelijk.

4. Groei

De energie komt terug. De deelnemer is meer in balans en weer aan het werk. Door het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het maken van betere keuzes groeit de deelnemer. Ook betrekken we de inner circle. Dit zijn de partner, vrienden, familie en/of collega's. Het doel: een betere versie worden van zichzelf.

In deze fase zijn er individuele coachsesies, de inner circle, wordt er gewerkt aan leerreizen binnen het online programma en de case manager blijft aanspreekpunt.

5. Terugvalpreventie

De deelnemer staat weer vol in het leven, vertrouwt op eigen veerkracht en gaat goed om met stress. Het terugvalpreventie programma bestaat, naast de begeleiding door de casemanager, uit begeleide intervisies en twee workshops. Het doel: de herstelde balans vasthouden en duurzaam verstevigen.