Onderdelen van de behandeling

De Burn inn aanpak

onze aanpak

Burn inn biedt een integrale behandeling voor burn-out. We werken hierin aan de balans tussen hoofd, hart en lichaam. De deelnemer werkt zo optimaal aan een verbeterde versie van zichzelf.

We werken dus niet alleen met individuele sessies, maar ook in groepsverband. Voeding en beweging komen aan bod en online kun zijn er verschillende leerreizen te volgen die bijdragen aan de soft skills. Onderstaand een overzicht van alle onderdelen.

Contact

Ben je op zoek naar een burn-out behandeling voor een werknemer en wil je meer informatie? Of heb je zelf last van overmatige stressklachten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je verder.

Onderdelen van de behandeling

Individuele coachsessies 

Tijdens het programma krijgt de deelnemer een persoonlijke burn-out coach. De individuele coachsessies zullen voor iedereen anders zijn. Toch komen deze voort uit dezelfde basis. Welke situaties en gevoelens deelnemers niet meer willen, weten zij vaak goed te benoemen. Het ombuigen en benoemen naar de gewenste situatie is een moeilijk proces. De coach leert om de eigen intrinsieke behoeftes te beschrijven en vanuit daar te leven en werken. Zo bouwt de deelnemer weer zekerheid en zelfvertrouwen op wat zorgt voor grip en stevigheid. 

Groepssessies  

Tijdens het behandelprogramma gaan deelnemers ook aan de slag in groepsverband. Hier werken zij aan bewustwording en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarna zijn zij in staat betere keuzes te maken om vitaal te worden en te blijven. Alle deelnemers reageren vanuit hun eigen persoonlijkheid. Dit zorgt voor een bredere kijk op de situatie en resulteert voor de deelnemers in een actief en leerzaam proces. 

Beweging 

In een individuele ssessie geven we uitleg over ‘Sporten en bewegen bij burn-out.’ Wat draagt bij aan herstel en wat niet? Waar moet je op letten als je zelfstandig aan de slag gaat met sporten en bewegen om je herstel te bevorderen? We stellen een persoonlijk plan met bijhorend tijdspad samen.  

Voeding 

Een gezonde levensstijl en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het voedingsadvies bestaat uit drie onderdelen: Een intake, voedingsanalyse en voedingsadvies. Een persoonlijk plan met concrete handvaten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes.  

Inner circle 

Een burn-out is heftig voor de deelnemer, maar ook voor partner, vrienden en/of collega’s is het een moeilijk proces. Zij weten vaak niet hoe te helpen en hebben een groot gevoel van onmacht. Tijdens de inner circle komen deelnemers en hun naaste omgeving samen om deze onderwerpen te bespreken. Zo krijgen ook zij grip op de situatie en kunnen de deelnemer ondersteunen in het proces naar herstel. 

Online programma 

Gedurende de terugvalpreventie fase kunnen deelnemers gebruik maken van het online programma. Er is keuze uit verschillende leerreizen om de soft skills verder te ontwikkelen. De deelnemer kiest zelf de gewenste leerreis, maar kan dit ook doen in overleg met de coach. De leerreizen zijn thuis te volgen. 

Casemanagement 

Bij je casemanager kan de deelnemer altijd terecht. De eerste kennismaking met de casemanager is tijdens het adviesgesprek. Hij kent het proces van de deelnemers en is het aanspreekpunt wanneer zij ergens tegenaan lopen. Tijdens de fase van terugvalpreventie zal hij ook het contact onderhouden. Wat gaat goed, wat valt tegen en welke hulp is er nodig? 

Intervisie en workshops

We faciliteren een terugvalpreventie programma voor ex-burn-outers. Dit programma bestaat uit begeleide intervisies, twee workshops en online ondersteuning. Het terugvalpreventie programma zorgt ervoor dat nieuwe gedragspatronen, energie, grenzen en behoeftes actief bewaakt en onderhouden blijven.